Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

v. 6 i biblioteket

Bokhyllevandringen fortsätter i biblioteket. De flesta klasser har kommit fram till ”skeppet plutten” och äventyrshyllan. De böcker som innehåller äventyr som nästan skulle kunna hända på riktigt… Du hittar också alla Maj Bylocks återberättade klassiker på denna hylla.

4b har kommit igenom alla bokhyllor så nu hittar ni hur bra som helst i hyllorna. Eller hur! När en fyrorna är klara med bokhyllevandringen blir det författarfördjupningar på de olika genrerna. I veckan tittade vi på film med Petter Lidbeck. Han som ville bli brandman men istället blev författare för att imponera på mamma. Vad som händer i tvåan och trean när bokhyllevandringen är färdig är än så länge en hemlighet.

Ettorna har i veckan lärt sig vad det är för konstigt som alltid står på boken men som inte är vare sig författare eller illustratör. Utan det där märket som finns på flera böcker…. Bokförlag var ordet för veckan.

I går var det terminens första boktipsarbokklubb möte. Vi pratade deckare och fantasy fast mest pratade vi Harry Potter och jämförde böckerna med filmerna! Hur härligt som helst!

 /Paula

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet