Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

v. 7 i biblioteket

v.7 i biblioteket har varit händelserik. Veckan började med att verkstads eleverna och jag tillverkade våra ”andra jag” (hur är hemligt tillsvidare). Vi får hoppas att våra andra jag inte är lika ondskefulla som den Coralines andra mamma. Förskolan Lönneberga har varit på besök med en massa femåringar de fick titta på finaste Vem filmen Vem blöder.

Sen drog LÄSGLÄDJE bytena igång. Pluto B läser Robinson i Maj Bylocks bearbetning. Under läsningens gång ingår det även att spana Robinsonader. Klassen hade även utfrågning av mig en lång lista är detta och detta fantasy? Inte alltid så lätt att svara på men kul! Pluto A ska få bli poeter och läsa Poesi i fem härliga veckor. En grupp killar vill direkt omedelbart ha Mårten Melins poesibok Varm tass i mörkret den verkade ju så spännande till och med på omslaget! Pluto C läser Realism kanske är det i den lådan den bästa LÄSGLÄDJE boken finns (enligt mig) nämligen Susie Morgensterns Hemliga brev. Om du inte läst den så gör det!!

Ettorna har blivit presenterade för de konstiga siffrorna som bildar ett personnummer. Vad kan det vara och varför? Detta är steg ett innan ettorna lär sig låna själva på OPAC datorerna!

På veckans bokklubb började vi funder lite över ordlistor till böcker. Kan man göra egna hjälp ordlistor? Mer om detta framöver.

 Önskar er alla ett skönt LÄSsportlov!
/Paula

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet