Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

Paula har läst – EXTRA En morgon stod hon där

Nu har den kommit och nu har jag läst den. Den nya Per Nilsson boken!! EXTRA En morgon stod hon där. Å jag gillar boken mycket. Per Nilssons sätt att skriva på är nog så att antingen gillar man det eller så gillar man det inte alls. Själv så älskar jag hans språk. Å redan på bokens första sida, efter bara några rader så vet jag. EXTRA En morgon stod hon där är en ny Per Nilsson bok att älska. Boken handlar om Pim-Pim en helt vanlig kille med ett ovanligt namn (så beskriver Pim-Pim sig själv). Men Pim-Pim ser det ingen annan ser han ser den nästan genomskinliga, tunna flickan som en dag stor vid fotbollsplanen i skolan. Vem är hon? Något magiskt väsen som för tankarna till en vampyr? På kvällen möter han henne igen då presenterar hon sig som Extra. Konstigt namn tänker Pim-Pim men det klart hans är ju ganska konstigt också. En vecka senare börja Extra i Pim-Pims klass hon pratar med ALLA utom Pim-Pim… vem är Extra? För vampyrer finns ju inte på riktigt. Och vad har hon att göra med trollkarlen som blivit granne med farmor?

Jag gillar den här boken mycket! Å det kommer två delar till som tur är för hade det varit en ensambok (som Pim-Pim så bra beskriver böcker som inte tillhör serier) så hade det varit ett dåligt slut. Men nu är det ett slut som gör att jag vill ah bok nummer två NU!! Vad jag kan hitta så finns det inga kopplingar till Per Nilssons tidigare böcker något som annars utmärker hans författarskap. Däremot finns det kopplingar till andra böcker. Kattmannen för in mina tankar på Mästaren och Margirita. Trollkarlen får mig att tänka på Cirkusflickan och Peter Pohls bok Janne min vän. Pim-Pims mamma som bor tillsammans med Pim-Pims fotbollstränare Jesus får mig förståss att tänka på Viveca Lärns Ludde böcker.

Har egentligen bara en sak å säga om denna bok. LÄS!!

/Paula

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet