Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

Parallell spegelvärld

 

Nu har jag äntligen tagit mig tid att läsa Cornelia Funkes Reckless en bok som tyvärr inte levde upp till Bläckhjärta förväntningarna men det är det mycket mycket få böcker som gör. Reckless handlar om Jakob som i sin försvunna pappas arbetsrum hittar en spegel som tar honom in i en sagovärld. En sagovärld där man med ett leende på munnen känner igen kända sagofigurer. Jakob kan försvinna in i sagovärlden flera månader i sträck utan att mamma och lillebror Will vet var han är. Men en dag följer Will efter in i spegeln… spännande blir det med goyler som förvandlar människohud till sten. Bäst tycker jag om Jakobs följeslagare Räv som kan byta skepnad mellan räv och flicka.

 Cornelia Funke har själv illustrerat boken och sidorna där det börjar ett nytt kapitel är fantastiskt vackra.

 /Paula

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet