Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

En svårutlånad bok

Ibland bestämmer jag mig för att nu är det dags att läsa svårutlånade böcker. Böcker som ingen vill låna. Böcker det är lite synd om som aldrig får lämna biblioteket och aldrig bli lästa. En av de är Biljana är bäst av Martin Jonols. Den läste jag igår. Bokens första rader lyder så här:
 

”Hej! Jag heter Biljana. Vill du läsa mysiga historier om små vovvar, gulliga killar och söta kaniner som har kommit bort? Då ska du slå igen boken direkt. För den här boken handlar om mig!”

 

Jag gillar Biljana hon är en skön och rolig tjej. Biljana 12 år, lagkapten i Östnoras FK, bästis med Emma och i hemlighet kär i Daniel (enda killen i Östnora som kan spela gitarr). Boken är bra, men jag tycker det är lite för mycket fotbolls matcher som beskrivs aningen för detaljerat för min smak. Däremot gillar jag delarna om bästisen Emma som inte alltid är så snäll och om hur den blyga kärleken till Daniel växer fram.

 

Bok två Biljana och kärleken har precis kommit ut. Nu ska jag se till att Biljana blir mycket mer utlånad!

 

/Paula

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet