Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

Kul bok om att vara annorlunda och ensam

På bokjuryns 100lista för 2010 finns boken Lisabeth Susavind Man pratar inte med elefanter av Tanya Stewner. På önskemål från flera elever har jag löpt in boken. Det har helt enkelt funnits något i bokomslaget som lockat till läsning. Nu har även jag läst denna charmiga bok!

 

Boken handlar om Lisabeth Susavind, tio år som återigen ska börja i en ny skola och en ny klass. Hennes familj har flyttat runt mycket på grund av Lisabeth. Hon är nämligen ingen vanlig flicka utan det händer konstiga saker runt henne. När hon rör vis en blomma så börja den blomma och leva upp ännu mer, samma när hon skrattar. Hon kan dessutom prata med djur och det känner djuren på sig alltså söker de upp henne. Dessa egenskaper märks och på flera av skolorna hon gått på så har föräldrarna förbjudit sina barn att leka med Lisabeth.

 Nu har de alltså flyttat igen denna gång har mamma fått ett toppen jobb och de bor i ett stort fint hus. Lisabeth håller tummarna för att det ska fungera denna gång! Men första dagen i nya skolan går dåligt, hon säger nej till att sitta jämte tjejen som sitter vid fönstret hon vill inte vara för nära krukväxterna istället placeras hon bredvid en hamsterbur…

Hur det går och hur det går när Lisabeth måste följa med på utflykt till zoo får du läsa själv! Gillar verkligen denna bok!

 /Paula

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet