Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

Ökenflickan (Den svarta safiren del 1) av Cecilie Eken

Bokens huvudperson är den 13 åriga pojken Aram han lever i Tusen och en natt värld. Arams mamma och pappa är döda så han bor tillsammans med sin farbror och hans familj. Farbror som gör smycken. En dag får farbror besök av tre lejon tillhör ökenfolket völarstammen vilket innebär att de är människor som kan förvandla sig till andra varelser. Ett av lejonen är flickan Sif som behöver Arams hjälp! Hon har ”hittat” en konstig låda men för att öppna den behöver man kunna bokstäver och kunna läsa. Aram hjälper Sif vilket blir början på ett spännande äventyr. Men går Sif verkligen att lita på?På bokens första sida finns en lista över vilka karaktärer som finns med i boken. Sånt gillar jag!

Del två har kommit ut allt som allt ska det bli sex delar! Härligt!!

 /Paula

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet