Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

Vecka 34 skolstart

Efter en vecka med alla elever på plats känns det härligt. Lånat ut massa böcker denna vecka, så nu har ni alla både hem och lådböcker. Lånekortspärmen är uppdaterad med nya elever, lärare och ni är alla uppflyttade en klass.

Alla utan år 3 har samma färg på sina lånekort som förra året. I treornas fall fanns det inga gråa papper i år. Ny färg för år 3 är lila, vilket ni snarare verkade bli glada av! Tur att jag har en pärm med alla era pinkoder i den har används flitigt i veckan. Tror att ni haft ett sommarlov om ni glömt koderna. Veckan har också bestått av massor av kramar och besök från gamla sexor.

För sexorna har jag i veckan presenterat de nya verkstads (elevens val) böckerna. Det blir Beastley – ett odjur eller Jag saknar dig, jag saknar dig. Fantastiska böcker att få läsa tillsammans med er.

Min veckas läsning har bestått av en ny fantastisk bilderboksfavorit Fannys fantastiska resa, av Charlotte Gastaut. Finaste boken på länge en bok att bläddra drömma sig bort i och bli glad av! Ta dig en titt i den om du ser den i biblioteket!

Har också läst två ungdomsböcker, Emmy Abrahamson Min pappa är snäll och min mamma är en utlänning. En rolig bok om Alicja som bor på Östelen tillsammans med sin pappa och mamma. Alicja kan inte förstå varför hennes mamma måste vara så himla polsk hela tiden. En bok om att ha en mamma som inte är som alla andras mammor (vad man tror i alla fall). Men också en bok om vänskap, kärlek och sommarlov.

Läste äntligen fortsättningen på Om jag stannar av Gayle Forman. Den fristående andra delen heter När jag lät dig gå den utspelas tre år framåt i tiden och istället för Mias perspektiv är det nu Adams vi får. Adam som mellan de två böckerna blivit en stor hyllad rockstjärna med en snygg känd skådespelare till flickvän. Men varför kan han då inte sluta tänka på Mia? När Adam av en slum får se att Mia har en cello konsert går han dit och lyssnar. Sen möts de igen efter tre år Adam och Mia. En riktig blad vändare hur ska de gå? Ska de under sin vandring genom New York natten hitta tillbaka till varandra?

Ha en skön läshelg! /Paula

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet