Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

v. 40 i biblioteket

Jag har i veckan läst massor av böcker. Men vilka böcker jag har läst får ni inte veta. Det är en hemlighet ett tag till kanske blir de nämligen till en ny LÄSGLÄDJE låda som ska testas på pluto B efter höstlovet. Det ni får veta som jag läser nu är elevens val boken Jag saknar dig jag saknar dig. Vi hade det första boksamtalet om boken i måndags. Det var verkligen varierat vad ni tycker om boken. Spännande å se vad ni säger om fortsättningen på måndag.

År 4 har i veckan fått en liten påminnelse om viktiga yrken som behövs för att det ska bli en bok, författare, illustratör (det svåraste ordet ni vet att det behövs någon som gör bilder med vad de kallas är inte lika lätt att komma ihåg, tecknare?) och översättare. För tänk vad tråkigt om det inte fanns några översättare som översatte böcker skrivna på andra språk än svenska till svenska.

Treorna har fått sin andra LÄSGLÄDJE genre presenterad. Pluto A ska läsa min favorit genre Realism och Pluto B ska läsa Djur. Med ettorna har jag i veckan avslutat genomgången av ettornas del av biblioteket vi avslutade med ”läsa mer hyllan” och jag tipsade om mina favorit böcker på den hyllan, Bozze den snälla polisen, Strumpmannen och förståss böckerna om Paula.

I går eftermiddag hade bokklubben sin andra träff för terminen vi har ökat med tre medlemmar och är ny 13 stycken. I går så gjorde vi pratbubblor så att fler planscher i biblioteket har börjat prata och säga kloka saker om böcker. Kom in och titta!!

I dag fredag ska jag planera tvåornas andra LÄSKUL författare som de får nästa fredag. Och i eftermiddag ska jag träffa Växjös andra skolbibliotekarie på ett skolbibliotekariemöte : )

 /Paula

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet