Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

Vecka 42 och vecka 43 i biblioteket

Förra veckan avslutades Jag saknar dig jag saknar dig med en timmes bokmärkes pyssel. Vi gjorde fina pärlbokmärken. Å denna vecka påbörjade en ny verkstads grupp med Beastley – ett odjur ska bli kul att läsa bästa boken igen. Eftersom ettorna och tvåorna har tema ”kropp och hälsa” så har de fått kroppen hyllan presenterad för sig. Hyllan som är märkt med ett skelett.

Med treorna har jag denna vecka titta på de olika påminnelselapparna man kan få om man glömmer att lämna tillbaka sina böcker i tid. Detta kommer jag gå igenom med er andra efter höstlovet. Men mest har jag dessa två veckor pratat barnbokskatalogen 2011, vilket också lett till att massor av barnbokskataloger har fått nya hem.


I gårdagens bokklubb fuskade vi lite och började julpyssla, sådant som vi sedan ska julpynta biblioteket med. Det pysslades också fina bokbussar! Vill du göra en egen bokbuss så hittar du den här http://www.bobstaake.com/bookmobile.shtml

Jag har mest läst Augustpris nominerade barn- och ungdomsböcker, vad jag tycker om de får ni snart veta!!

Hoppas ni alla får ett härligt höstlov : ) /Paula

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet