Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

Biblioteket v. 51 höstterminen 2011

I dag är det skolavslutning. Tack alla treor för det super fina julspelet!

Tänk vad fort en termin går och vilken massa bra böcker ni har läst denna höst. Bibliotekshösten har bestått av mycket läsande och pratande om böcker och författare. Fyra olika elevens val grupp var av tre läst bästa Beastley (vet att jag är tjatig men den är så bra ju!). Ni i fyran sköter nu era bokreservationer helt själva via OPAC. LÄSGLÄDJE treorna har läst tre spännande genrer och LÄSKUL tvåorna har fördjupat sin läsning kring tre författare. Till våren blir det tre nya för er var! Ettorna har lärt sig hitta i sin del av biblioteket och blivit proffs på vilket djur som ska bort i Djurens ABC.

Men nu är ni väl ändå nyfikna hur många böcker har ni lånat under höstterminen 2011? Skolbiblioteket har under hösten 2011 lånat ut 11804 böcker det blir 31 böcker per elev. Det är super mycket böcker! Om ni så bara har läst hälften av alla böcker så är det hur bra som helst : ) biblioteket har även fått in 592 nya böcker denna termin.  

Jag önskar er alla ett underbart jullov med många härliga läsupplevelser. Men glöm inte att det är två luckor kvar att läsa i adventskalendern här på prickenbloggen. Å som författare till lucka nummer 24 säger jag bara läs den!

Julkram/ Paula

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet