Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

Paulas läsning under 2011

På nyårsafton har jag de tre senaste åren sammanställt mitt läsår. Det gör jag med hjälp av mina två läsloggar. Läslogg 1 är en liten prickig anteckningsbok som jag skriver upp alla titlar jag läser månadsvis. I den räknar jag samman varje månad hur många böcker jag läst. Läslogg 2 är ett exceldokument där jag skriver upp alla barn och ungdomsböcker som jag läser. I det dokumentet antecknar jag även genrer och sidantal. Men jag skriver inte upp alla bilderböcker jag läser (mest för det skulle bli så mycket att läslogga då).

Paula har läst 2011 i siffror:
166 lästa böcker
125 barn och ungdomsböcker (21205 sidor)
41 vuxenböcker

De genrer jag läst mest ur är även i år realism och fantasy. Men jag har blivit bättre på att läsa förr i tiden och läskiga böcker.

2011 är året då jag började läsa e-böcker.

Årets bästa läsupplevelser i den ordningen jag läst de:
Hungerspelstrilogin av Suzanne Collins
Fågeln som vrider upp världen av Haruki Murakami (vuxenbok)
Gabriela Stjärna och fienden av Anna Charlotta Gunnarsson
Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren (min första e-bok)
Ryska kyssen och den fasansfulla brännaren av Frida Nilsson
Prinsessor och drakar av Christina Björk och Eva Eriksson
Beastley – ett odjur av Alex Flinn
Jag är jag av Emma Adbåge (bästa bästa bästa)
Bläckdöd av Cornelia Funke
Bumerang av Tatiana de Rosnay (vuxenbok)

/Paula som ser fram emot ett minst lika många underbara läsupplevelser 2012

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet