Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

En hund och hans pojke av Eva Ibbotson

Harry bor i London tillsammans med sin pappa som jobbar hela tiden (och kännar massor av pengar men är aldrig hemma) och sin mamma. Harry har precis börjat i en ny skola för att hans föräldrar tycker det är en finare skola än hans gamla.

Det är snart dags för Harrys födelsedag det enda han också sig och har önskat sig de senaste åren är en egen HUND. Men hans mamma tycker att hundar de skitar ner en massa och det vill hon inte ha i sitt hem. Men Harrys pappa har läst om att man kan hyra en hund över en helg. Så han tar med Harry till hunduthyrningsstället och låter honom välja en hund, en egen hund. Ömsesidig kärlek uppstår vid första ögonkastet när Harry får syn på blandrashunden Pricken. De bara vet att de är varandras för evigt, pojken och hunden.

Men när Harry kommer hem från skolan på måndagen då är Pricken inte kvar. Mamma har lämnat tillbaka hunden och pappa har åkt i väg på en av sina långa jobbresor. Harry blir helt förstörd, han känner sig så fruktansvärt lurad av sina föräldrar. Han tappar aptiten och blir deppig. Men han börjar också smida en plan. En plan där Pricken ska bli hans. Harry planera att lämna mamma och pappa, befria Pricken och bege sig uppåt i landet till farmor och farfar som alltid tyckt att Harry borde ha en egen hund. Men han och Pricken blir inte ensamma på resan…

En mysig bok om kärleken mellan en pojke och en hund. Men det är också precis som Älskade Danny  en bok om hundar som ingen vill ha, om olika hund hem och om föräldrar som inte har tid med sina barn. Jag är ganska säkert på att detta är en väldigt bra högläsningsbok särskilt om man gillar hundar.

Ett stort plus till boken eftersom hunden heter just PRICKEN.

/Paula

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet