Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

Utan djur så dör man av Siri Spont

När jag var liten så bodde jag i ett stort rött hus ute i skogen i en liten by med tretton hus. Jag har alltid åkt skolbuss till skolan. Det bästa med att bo på landet var när bokbussen kom varannan vecka. Däremot var det ganska så ensamt att växa upp på landet. En sak som kanske hade gjort det mindre ensam hade varit om jag inte var pälsdjurs allergiker.

Om vi bortser från djuren så känner jag igen att bo på landet grejen väldigt mycket i Siri Sponts bok Utan djur så dör man. Mellan bokens kapitel finns en Tilda lista tecknad av Jonna Björnstjerna (som gjort bästa Sagan om den underbara familjen Kanin). Boken börjar med just en sådan lista, Tildas Fem jobbiga grejer just nu.

1. Att min bästa kompis Thea hela tiden vill vara med Elin.
2. Att min storasyster Moa tycker att en småunge ska ta över min häst.
3. Att jag aldrig, aldrig kommer att få nån kille.
4. Att hemska Marcus i klassen alltid ska säga taskiga grejer eller slå mig på armen eller i magen.
5. Att vi bor på landet och har typ hundra mil till allting.

Ni förstår själva att Tilda har det inte så lätt. Kan man strunta i att Thea är dum och kanske skaffa en ny kompis? Jag som själv är storasyster får genom denna bok lite förståelse hur det är att vara lillasyster något jag inte vet något om.

Gillar verkligen denna bok! Och som tur är så kommer det komma två delar till!

/Paula som gillar listan Tre saker som alltid finns i hästböcker som är REN och skär LÖGN bäst

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet