Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

Motståndarna (Fans del 1) av Arne Norlin och Andreas Palmaer

Jag gillar ”varannankapitelböcker”. Böcker där man i kapitel vartannat kapitel möter en huvudperson och i vartannat kapitel möter man en annan huvudperson. Ofta två karaktärer som är vänner, ovänner, kära eller håller på att bli vänner. I denna bok är det sista fallet Tove och Noel träffas på gårdens fotbollsplan. De börja spela och prata båda ÄLSKAR verkligen fotboll. De förstår snart att båda ska gå på matchen imorgon och börja prata om den….

Men vad de inte prata om är vilket lag de håller på. De båda bara förgivet att de håller på samma lag. Dagen efter är det ett viktigt derby mellan AIK och Hammarby. Noels storebror dyrkar Hammarby och tar med Noel på matcher. Tove älskar AIK att hennes pappa dessutom är en av lagets viktigaste spelar bidrar kanske.

Men hur ska de det gå när de förstår att kärleken till laget som de pratat om egentligen var kärlek till två olika och rivaliserande fotbollslag? Går det att bli vänner i alla fall?

/skolbibliotekarien som egentligen inte gillar fotboll men tycket mycket om denna bok och med spänning väntar på del 2

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet