Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

Percy Jackson Född till hjälte av Rick Riordan

Percy Jackson 12 år vet att han inte är som sina jämnåriga klasskamrater. Han har ADHB och dyslexi dessutom brukar konstiga saker hända kring honom. Underliga saker som fått honom utställängd ur en rad skolor. I bokens början bor han på en internatskola. Men saker och ting börjar bli underliga där också. När klassen är på studiebesök på ett museum så attackera Percys mattelärare honom.  Hon visar sig vara ett förklätt monster. Men som i en dröm förvandlas pennan i Percys hand till ett svärd och han ”förintar sin mattelärare” (som första kapitlet heter). Efteråt är det ingen som vet att matteläraren fanns utan de hävdar att de hela tiden haft en annan… mycket skumt.

När Percy åker hem till mamma och hennes hemska man för att ha sommarlov så berättar mamma lite mer om pappa som Percy aldrig träffat. Pappa ville tydligen att Percy skulle till något läger på sommaren… efter monster nummer tvås uppdykande så tar sig Percy dit. Till lägret för sådana som han… men vad är han? Vad är det som gör honom speciell och får monster att närma sig honom?

Jag gillar verkligen Född till hjälte. En extra bonus är att kapitlen har så fyndiga och roliga namn.

Låna och LÄS!

/Paula

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet