Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

Kung Steves självlysande hip hop bibel av Thomas Fröhling

Nu har jag äntligen läst Kung Steves självlysande hip hop bibel. Ända sedan den kom ut 2008 har jag varit nyfiken på den men det har aldrig blivit av. Men i går kväll blev det av och när jag väl börjat läsa boken så kunde jag inte sluta läsa förrän sidorna tog slut.

Steve 14 år bor tillsammans med sin mamma. Han tycker själv att man är lite små konstig och lite för deppig. Storasyster Cilla har flyttat hemifrån men bor i närheten. De bor i en lägenhet i betongen som Steve beskriver det. Han kallar sig själv för kung Steve och han älskar hip hop. Han skriver egna texter och har en hip hop skola för dig som läser boken.

Författarens egna illustrationer gör boken ännu roligare.  Jag tror att du som gillar böckerna om Bert och serien Dagbok för alla mina fans skulle tycka mycket om Kung Steve.

/Paula

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet