Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

Amulett Stenväktaren av Kazu Kibuishi

Vissa böcker hinner jag knappt mer än att stämpla ”skolbiblioteket Gustavslund” i och lägga in i datorn förrän de försvinner ut till er. En del av dessa böcker blir det omedelbart lååång kö på. Nu är kön äntligen slut på en av de så jag har fått läsa. Boken i fråga vann Bojuryn 2011 i kategorin serier. Boken heter Amulett Stenväktaren den handlar om Emily, hennes mamma och lillebror Nevin. Tillsammans flyttar de in i ett gammalt hus som länge funnits i mammas släkt. Men det är inget vanligt hus… huset gömmer på hemligheter och ett monster tar barnens mamma.

Emily har hittat en amulett i huset som hon satt runt sin hals. Amuletten talar till henne och berättar vad hon måste göra för att hitta mamma… så spännande! Det är lyxigt att boken är helt i färg. I dag kom del 2 till biblioteket och kön på den är redan lång 🙂

/Paula

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet