Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

Svart glas av Maud Mangold

Umbra och hennes mamma Ester flyttar till ett nytt hus på landet. Ett hus ganska nära havet. Kvar i stan finns pappa och storasystrarna. Umbra har fått ledigt från skolan de sista veckorna på grund av flytten. Framme i det nya huset börja mamma konstnären att måla. Hon stänger in sig i tornet, sin nya atelje och målar, målar och målar ännu mer. Umbra är van vid att mamma är frånvarande när hon målar. Istället börja Umbra plocka upp flyttkartonger och göra sig hemmastadd i huset.

Utanför affären träffar hon Amos. Amos som är nyfiken på Umbra, hennes berömda konstärsmamma och huset de flyttat in i. Det går rykten om att det spökar i huset… När Umbra hittar en lucka i köksgolvet fundera hon på om hon ska våga öppna luckan? Det känns som det är något mystiskt med den…

Tillsammans med Amos vågar hon. Under luckan i köksgolvet hittar de ett dolt hemligt källarrum fullt med mat som försvunnit från Umbra och Esters kök. Umbra finner också sin morgonrock där… det är nästan som om någon bor i källarrummet? Men vem? Eller kanske är frågan vad?

Jag tycker mycket om stämningen i den här boken. Den är allvarlig, mysig, spännande och lite läskig på samma gång.

/Paula

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet