Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

Utsikt från livets planet, Lennart Lordis loggbok av Tove Berggren

Lennart Lordi som själv kallar sig för Lordi har en massa tankar som snurrar i sitt huvud. Därför har han tagit storasysters dagbok och gjort om den till sin loggbok (undra varför pojkarna i böckernas värld så ofta skriver loggbok istället för dagbok?).

I Lennart Lordis dagbok får vi följa honom genom 72 loggar och ett läsår i skolan. När skolan börjar får han två nya klasskompisar Flemming Sörensen från Danmark och Maria White från Kenya. Flemming hamnar i bänken bredvid Lennart och snart är de kompisar. Maria hamnar i bänken framför och det pirar lite extra i Lennart Lordis mage…

Genom boken får vi vara med Lennart Lordi i vardagen hemma och i skolan. Hemma börja hans marsvin Herr Muffin bli gammal. Underbart att hans marsvin är döpt efter finaste bilderboken om just marsvinet herr Muffin.

Mina två favoritsidor i boken är s. 112, s.184 och s. 202. Blir du nyfiken på vad på de sidorna som gör de till mina favoriter så får du börja följa mig på instagram där jag heter paulaflickan.

Till våren kommer fortsättningen på denna bok det ser jag redan fram emot!!

/Paula

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet