Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

Blink, blink med stjärnan av Ingrid Olsson

En av mina favorit ungdomsboksförfattare heter Ingrid Olsson. Ni känner nog mest författaren som författare till Långt ifrån böckerna om Linnea. Ingrid Olsson är en mästare på att med lite text förmedla en massa underbara berättelser. Nu har hon gett ut något så ovanligt som en novellsamling för mellanstadiebarn.

I boken finns 8 noveller om fyra med en flicka i huvudrollen och fyra med en pojke. Vi följer med de namnlösa barnen i olika vardagshändelser hemma och i skolan. Flera av texterna gör ont att läsa, flickan som väntar på försenad pappa, pojken som tagit på sig fel tröja för att göra mamma glad (men glömt tröjan han kan visa sig i för kompisarna hemma).

Blink, blink stjärnan ska omedelbart lånas ut till någon av lärarna som har svenska på mellanstadiet. En super bra bok att utgå från vid boksamtal och att läsa bara för att den är bra!

/Paula

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet