Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

Oksa Polluck Det sista hoppet av Anne Plichota och Cendrine Wolf

Nu har jag äntligen läst den tjocka boken med det fina omslaget som så många av er i femman och sexan läst och tyckt så mycket om. Boken kom ut i våras och heter Oksa Pulluck Det sista hoppet. Oksa har tillsammans med sin familj och sin bästa väns familj precis flyttat från Frankrike till England.

I England börjar hon och bästisen Gus på franska skolan. På skolan har de en väldigt mystisk lärare som verkar tycka väldigt illa om Oksa. Men varför? När Oksa upptäcker ett konstigt blåmärke på sin mage visar hon det för farmor. Farmor som förstår och vet så mycket mer än Oksa. Hon vet att under blåmärket så döljer sig märket. Märket som visar att Oksa är den utvalda sitt lands sista hopp…

Spännande och magiskt. Berättelsen andas både Perrong tretton och en halv och Harry Potter. Är du sugen på en tjock och väldigt spännande bok att kura ihop dig med i höstmörket så tycket jag att du ska läsa Oksa.

/Paula

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet