Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

Rubinröd: tidlös kärlek av Kerstin Gier

I går kväll somnade jag senare än vanligt orsaken till det var såklart en bok. När jag gick och la mig så hade jag ungefär 100 sidor kvar i boken Rubinröd: Tidlös kärlek. När jag släkte hade jag noll sidor kvar plus att jag hade låt som bokens prolog en gång till…

Gwendolyn bor med sin mamma och sina två mindre syskon i mormors stora hus. där de bor tillsammans med moster och den jämnåriga kusinen Charlotte också. Hela sin uppväxt har Gwendolyn vuxit upp med familjens hemligheter vid sidan av kusinen som sägs ha fått familjens magiska hemliga gen. Genen som gör att man kan resa bakåt i tiden. Men vad ingen räknat med är att det inte är Charlotte som har den utan Gwendolyn!

Detta är en helt underbart underbar bok! Om en helt vanlig tjej i dagens London som tittar på en massa kostymdramer på film tillsammans med bästa kompisen. För att sedan upptäcka att hon kan resa bakåt i tiden. Men för att göra detta måste hon ha fantastiska tidsenliga klänningar. Med sig på tidsresorna har hon Gideon som också har genen. Och ja förstås så blir de kanske lite kära…

Jag vill att del två ska komma ut typ nu! Men jag får vänta till våren. Men fram till dess kommer jag försöka få så många som möjligt av er att läsa den!

/Paula

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet