Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

Den magiska kappan av Katarina Genar

På sin elva års dag få Livia den finaste present hon någonsin fått en röd kappa. En kappa som sitter helt perfekt på henne. Det gör inget att mamma köpt den begagnat i en antikvitetsaffär. Den är som gjord för Livia. Men när bästa kompisen Klara provar den så börjar kappan klia. Vid ett besök i antikvitetsaffären berättar hon som jobbar där att kappan lämnats tillbaka många gånger men att den nu äntligen verkar ha hittat sin ägare. Men något med kappan gör att Livia förändras och att hon tappar bort tiden.

Parallellt får man som läsare följa flickan Elin som skriver i sin dagbok. Men hennes dagbok är daterad 1932. I sin dagbok berättar den sjuka Elin om hur hon en dag fick en röd kappa väldigt lik den Livia fått.

En väldigt bra, fin och spännande berättelse. Ett litet personligt plus är att jag köpt en ny kappa i år och att den är röd…

/Paula

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet