Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

Sju minuter över midnatt av Patrick Ness efter idé av Siobhan Dowd

Conor 13 år får om natten besök av ett monster. Monstret bor i Conor och mammas trädgård, om dagen är det en idegran men om natten kallar det på Conor genom hans fönster genom att ropa hans namn. Monstret säger att det är Conor som kallt på honom och att han ska berätta tre berättelser för Conor men att det fjärde berättelsen ska Conor berätta för honom… är det en mardröm eller är det på riktigt. Det liknar inga andra mardrömmar och på morgonen hittar Conor idegransbarr i sitt rum.

Vägg i vägg med Conors rum finns mammas rum. Från mammas rum hörs det jämmer och plågade läten. Mamma behandlas för cancer och behandlingarna får henne att må sämre och de verkar inte riktigt hjälpa. Till råga på allt ska mormor komma och bo hos de ett tag. Mormor och Conor kommer inte överens. Pappa har flyttat till USA och har ny fru och nytt barn och ingen tid för Conor. Som om det inte vore nog med elände så blir Conor retad i skolan och har ingen kompis han känner sig väldigt ensam. Kan kanske monstret hjälpa honom?

Detta är som ni förstår en hemsk bok. En av de få böckerna som fått sorgligt plutten på sin rygg. Samtidigt som det är en hemsk berättelse så är det en väldigt fin berättelse om än väldigt mörk.

/Paula

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet