Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

Vecka 41 i biblioteket

Denna vecka har läsårets första verkstadsgrupp avslutats. Tillsammans har vi under sex veckor läst Moni Nilssons bok Pappan med de stora skorna. Boken har uppskattats väldigt mycket och det har funnits massor av prata om. Kanske mest om Gordon och den ledsna pappan. Enda invändningen eleverna hade mot boken var att det var för lite att läsa. En bra invändning. Tur då att det finns fler böcker. Sista gången hade vi bokmärkespyssel med de nya Barnbokskatalogerna.

Förskoleklasserna har fått sin Högläsningsläsdagbok presenterad för sig. Högläsningsläsdagboken är ny för i år och min förhoppning är att den ska följa klasserna upp till trean och ännu hellre upp till sexan. Detta för att hjälpa oss ge en bra och varierad högläsning till eleverna. Men också för att få en överblick över vilka högläsningsböcker de möter under sin skoltid på Gustavslundskolan och vilka ämne de på så sätt kommer i kontakt med. Ska bli spännande att se hur det kommer fungera.

Tillsammans med ettorna har jag börjat läsa min favorit ABC bok Anna Ribbing och Mia Nilssons Djurens ABC en ska inte vara med! En väldigt rolig läsa tillsammans bok…

Tvåorna har denna vecka har eleverna i tvåan fått sin LÄSKUL författare nummer två presenterad för sig. 2a ska läsa Helena Bross och 2b Jörn Jensen.

/Paula

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet