Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

Vecka 42 på skolbiblioteket

Denna vecka har jag och en ny grupp elevens val sexor börjat läsa Den osynliga flickan. Vi började med att ta reda på lite mer om Afghanistan, landet där boken utspelar sig. Sedan kollade vi på bokens ”hjälpmedel” alla böcker borde ha en ordlista med obekanta ord. Känner på mig att det blir fem mycket bra elevens val veckor. 

Treorna har äntligen fått sin barnbokskatalog och alla förskoleklasser har nu en egen högläsningsdagbok. Annars har det lästs, lånats böcker och reserverats en massa böcker från barnbokskatalogen.

På måndag får vi veta vilka böcker som blir nominerade till årets Augustpris. Jag hoppas på Mårten Sandens Ett hus utan speglar och Sofia Nordins Mirja och pojken i det rosa huset. Alltid lika spännande att se hur många av böckerna man läst!

/Paula

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet