Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

Vecka 43 på biblioteket

Under veckan har vi pratat litteraturpris i biblioteket. Om vilka vi känner till och om vilket som är extra aktuellt just nu, Augustpriset. Då har vi såklart också tittat på de nominerade till bästa barn och ungdomsbok till 2012 år Augustpris. Till min stora glädje är bästa fantastiska ABC å D allt om människans viktigaste uppfinning nominerad. Hoppas den vinner! Det är två av de nominerade böckerna som jag ännu inte läst återkommer med ett inlägg om böckerna när jag läst alla!

Ettorna och jag har läst klart Djurens ABC. Tvåorna och jag har tillsammans läst min nya favorit Vad gör varulven när han inte bits. Frågan som kom upp efteråt när vi pratade lite om hur man kan tänka om boken är ”Vad gör Paula när hon inte lånar ut böcker?” det kan ni fundera på! Några förslag?

Hoppas ni alla får ett jätte bra läshöstlov!

/Paula

ps. ni vet väl att ni kan följa mig på Instagram? Där heter jag paulaflickan.

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet