Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

Mitt hjärta hoppar och skrattar av Rose Lagercrantz

I Mitt hjärta hoppas och skrattar får läsaren vara med en dag i Dunnes liv. Det är en väldigt annorlunda dag. En både och dag. På rasten frågar klasskompisarna Mickan och Vickan chans på Kudden båda två. Men Kudden i sin tur frågar chans på Dunne. Efter det behandlas hon som luft av tjejerna. När fröken tvingar Dunne att sitta mellan Vickan och Mickan i matsalen börjar de nypa henne. Dunne svarar med att spruta ketchup. Men av misstag kommer det ketchup på fröken också.  Då springer den förskräckta Dunne hela vägen hem och gömmer sig…

Boken är vardagsberättelse om en dag i skolan. Men också om hur tankarna går och hur man ibland kan sitta och drömma om annat när man egentligen borde lyssna på fröken. Eva Erikssons illustrationer i boken får mig att bli helt nostalgisk då eftersom hon också illustrerat Viveca Lärns böcker om Mimmi som jag slukade som liten.

/Paula

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet