Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

Huset där humlorna bor av Stefan Casta, illustrationer Staffan Gnosspelius

Myra Johanna bor mitt i nästan ingenstans. Hon bor i ett hus nära havet tillsammans med sin målande mamma. (konstigt alla målande mammor nära havet som finns att läsa om i år). Pappa jobbar långt borta på en oljerigg men kommer hem några gånger om året och då har han all tid i världen för Myra Johanna. Men hon är en ganska ensam tjej, som bästa vän har hon låtsas hunden Morgan.

På kvällarna brukar Myra Johanna kolla när grannhuset tänds. Varje kväll vid samma tid tänds det tio lampor med timer så huset ska se bebott ut. Mannen som kallades Humlekungen och som äger huset försvann för många år sedan. Men nu en kväll så tänds det elva lampor! Är Humlekungen kanske tillbaka? Det bestämmer sig Myra Johanna för att ta reda på redan nästa dag.

Efter färdigläst bok fortsätter jag att undrar var han verkligen tillbaka? Har du läst boken vad tror du i så fall?

/Paula

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet