Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

Ossians ovanliga nanny av Ylva Karlsson, illustrationer av Katarina Strömgård

Ossian och hans lillebror Samuel har en mamma och en pappa som jobbar nästan hela tiden. Vilket gör att de har en nanny som tar hand om de, hämtar på fritids, lagar mat och så. I bokens början står de utan nanny när en har slutat. Men få knackar det på dörren och där finns Petronella. Petronella är inte som någon de tidigare träffat. Hon kan få tavlor att bli levande och regn att försvinna. Hon tar med pojkarna till ett magisk antikvariat och fixar de en plats på simskolan hos en sjöjungfru.

Tystlåtne Ossian blir genast väldigt förtjust i Petronella men Samuel ställer sig lite mer tveksam. Vad är hon? Är Petronella en häxa?

Jag har på känn att denna bok är en magisk högläsningsbok. Vill du ta reda på om jag har rätt? Kom i så fall fort in och låna boken!

/Paula

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet