Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

Som om jag vore något mycket dyrbart av Terri-Lynne Waldvik

Som om jag vore något mycket dyrbart är berättelsen om Sunn 10 år. Berättelsen börjar med att Sunn tillsammans med några äldre tjejer attackera stadens ”tokgubbe”. Sunn är den som reagerar och säger att detta är fel. Efter det får hon inte vara med de stora tjejerna mer. När hon senare ser ”tokgubben” gråta blir hon väldigt nyfiken på honom. Varför är han så ledsen? Vem är han? Varför tycker alla att han är så konstig? Sunn smyger omkring utanför hans hus på kvällarna fast mamma och pappa inte tycker om att hon är ute på kvällarna. Det leder till ett stort bråk. Som tur är så kommer Sunns bästa mormor på besök och med henne kan Sunn prata om allt. Tur är det för det är en hel massa som har samlats inne i Sunn.

Berättelsen om Sunn är sorglig, fin och tankvärd. Särskilt tycker jag om vänskapen mellan mormor och Sunn.

/Paula

5 Comments »

  1. Folke J., mellanstadielärare Said,

    november 19, 2012@ 10:17      

    Jag läste boken eftersom jag som lärare alltid är intresserad av nyutkomna barnböcker. Inom skolans värld förekommer tyvärr utfrysning, våld och mobbning och mot den bakgrunden ser jag att den här boken kan användas i ett utbildningssammanhang eller då man arbetar med dessa problematiska frågor i klassrummet.

    Det här är en bok som jag tycker att alla grundskolelärare bör ta till sig!


RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet