Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

Fablehaven Den förbjudna skogen av Brandon Mull

Syskonen Seth och Kendra ska tillbringa några veckor hemma hos farmor och farfar. Farmor och farfar som de knappt känner och aldrig varit hos tidigare. Men mamma och pappa ska på en kryssning och inga barn ska med. Seth och Kendra ser så inte fram emot dessa veckor. Utanför huset där farmor och farfar bor står det skyltar som Varning för hagelbössa, Inkräktare torteras. När de kommer fram är farmor bortrest (eller är hon?). Farfar beter sig underligt berättar att de ska bo i rummet på vinden där det finns all världens leksaker och saker att göra. Men att de inte får gå ut i skogen. Farfar har en väl dold hemlighet och han testar sina barnbarn för att se om de är redo att ta del av den?

Detta är första delen av fantasyserien Fablehaven mysig, spännande och väldigt bra!

/Paula

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet