Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

Flickan vid glastornet av Erika Vallin

Det kanske inte direkt är någon hemlighet att jag läser en hel massa böcker.  Det är väldigt sällan jag läser en bok som jag inte tycker om. Ibland händer det att jag läser en bok som är extra bra och till och med väldigt bra. Flickan vid glastornet är en sådan bok som är galet väldigt bra. En sådan bok som man längtar efter del två redan innan man läst färdigt del ett.

För ett år sedan dog/försvann Asrins föräldrar. Det året har hon bott tillsammans med farmor som hon knappt kände innan. På årsdagen av föräldrarnas död tar farmor med henne till ”matteklubben”… en mystisk samling människor som Asrin aldrig sett förut. Dagen efter börjar Asrin i en ny skola där blir hon vän med Max och Lima som har föräldrar som också tillhör ”matteklubben”.  De får höra berättelsen om de tre speglarna, de hör vuxna prata konstigt… finns det kanske andra världar? Frågan om Asrins föräldrar verkligen är döda börja gro i henne?

/Paula som tycker denna bok är galet bra!!

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet