Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

vecka. 49 i skolbiblioteket

Vecka 49 har varit en väldigt annorlunda biblioteksvecka för mig som bibliotekarie eftersom jag tillbringat den mesta tiden i klassrum. Denna vecka är det bara F-klasserna som har haft bibliotek som vanligt. 1-6 har på bibliotekstiden jobbat med sin termins bästa bok. Vi har på Gustavslundskolan haft vår första dokumentera DIN LÄSNING vecka. Detta innebär att jag under terminens gång pratat extra mycket med alla elever om de där böckerna de verkligen tyckt om att läsa. Men också att hjälpa de elever som har svårt att hitta de böckerna att verkligen hitta de.

Lärarna har fått en massa förslag av mig på hur de på roliga och annorlunda sätt kan låta sina elever dokumentera sin termins bästa bok. De har fått välja några av dessa sätt som vi sedan presenterat för eleverna. det har gjorts en massa reklamaffischer, tecknats serier, byggts- och målats tittskåp av skokartonger.

Det har varit både roligt och inspirerande att se er i klassrumsmiljö och att få se hur ni tänker kring er bästa bok.  Räknar med att det kommer lånas och reserveras en massa av klasskompisarnas bästa böcker veckorna fram till jul. Ta gärna en titt in i varandras klassrum och titta på väggarna för att se hur man dokumenterat SIN LÄSNING i olika klasser.

/Paula

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet