Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

Den siste musketören av Stuart Gibbs

När vi hade vår dokumentera DIN LÄSNING vecka så var det flera elever som hade den nya boken Den siste musketören som sin favorit. En av de få favoritböckerna som jag inte läst. Alltså var jag blev jag väldigt nyfiken på boken. Nu har jag läst den. Boken är precis som många andra av mina höstböcker en bok om en tidsresa.

Den handlar om Greg 14 år som tillsammans med sina föräldrar är på besök i Paris för att sälja massa av sina gamla ärvda möbler till ett museum. Farfar varnade innan han dog att möblerna aldrig fick tas till Frankrike. Men det struntar pappa och mamma i för finns det inga pengar så finns det inga pengar och vad ska man då göra. Bland de ärvda sakerna som ska säljas finns också mammas halssmycke en svart sten. När mannen på museet lägger beslag på den för han den samman med en lika dan… samtidigt öppnas en av tavlorna upp som portal och mannen försvinner in i Paris 1600-tal. Genom portalen försvinner också Gregs föräldrar så han känner att det finns inget annat väl än att själv följa efter…

Gregs föräldrar blir anklagade för att har försökt döda kungen. Men Greg själv lyckas fly och där börjar hans äventyr att befria föräldrarna och kanske ta sig tillbaka till sin tid. Greg tar sig till en kyrka för att få fristad där blir han vän med pojken Aramis. De två får sedan hjälp av Athos och Porhos… Greg får smeknamnet d´Artagnan. Känner ni igen namnen? Det gör Greg han har nämligen läst Alexandre Dumas bok De tre musketörerna. Nu verkar det som om han blivit en av de? Kan det verkligen stämma?

/Paula

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet