Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

Hej, det är jag! Av Nina E Gröntvedet

I Hej, det är jag! träffar Oda 12 år. I sin superhemliga dagbok berättar Oda om sitt liv på Krokbacken där hon bor med mamma, pappa och lillasyster Erla (av Oda kallad Erland). Granne med Oda och hennes familj bor bästa vännen Helle och hennes nördiga storebror Stian.

När Stian var yngre var han ofta med Oda, Helle och Erla och lekte. Men nu går han på högstadiet och Oda tycker han har blivit hemsk. Något hon utrycker i både ord och handling på ett rätt elakt sätt. Så pass elakt att hon och Helle blir värsta ovänner någonsin så pass att Helle vägrar prata med Oda.

Denna bok är fylld med författarens egna illustrationer och dagbokssidorna ser handskrivna ut. Boken är både rolig och hemsk. Jag tycker mycket om den och av reservationskön att döma gör ni det också.

/Paula

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet