Pricken Gustavslundskolans skolbibliotek

LÄSGLÄDJE

 ”Många böcker måste smakas på, många slukar man, men bara några tuggar man och smälter helt och hållet.” Ur, Bläckhjärta av Cornelia Funke

 LÄSGLÄDJE har vi valt att kalla vårt arbetssätt för läsning i år 3 på Gustavslundskolan. Det är ett arbetssätt där vi istället för läsebok jobbar med skönlitteratur utifrån olika genrer.  LÄSGLÄDJE har som största önskan att smitta våra elever med läsandets fascination. Detta genom att låta eleverna få ta del av en genre i taget och att ge de tid att samtala om sina gemensamma läsupplevelser. Detta för att jobba med elevernas läsförståelse.

 LÄSGLÄDJE är ett sätt för oss att får dela med oss av vår kärlek till böcker och berättelse med eleverna. LÄSGLÄDJE handlar alltså om att läsa, slukas upp och förstå böckerna. Det handlar inte om att eleverna ska läsa ett visst antal sidor utan att de ska få fördjupade läsupplevelser. Samtalet är viktigt det är där man får den gemensamma upplevelsen.

 Under trean möter eleverna tillsammans med sin skolbibliotekarie och sin lärare genrerna deckare, realism, djur, fantasy, poesi och förr i tiden.

 Undrar du över vårt arbetssätt? Hör gärna av dig!

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet